Játrové zavářky patří do slavnostního vývaru i tradiční polévky k obědu. Proč lidé milují játrové knedlíčky a jak je jednoduše připravit?
Játrová zavářka ať už ve formě knedlíčků, noků nebo tzv. játrové rýže, slouží spolu se zeleninou a nudlemi k obohacení vývaru. Ten tak získá nejen na barevnosti a rozmanitosti, ale také na vydatnosti.
->Pomalu tažený vývar: Připravte si nejlepší domácí životabudič
Vedle jater nevyžaduje receptura na klasické játrové knedlíčky žádné zvláštní suroviny, všechny míváme běžně doma. Játrové zavářky poskytují i dost prostoru pro kreativitu – můžeme je dochutit kořením nebo bylinkami podle vlastní chuti.
-> Zavářky do polévek: Zkuste domácí nudle, játrové knedlíčky i nočky se sýrem
Co budeme potřebovat:
Knedlíčky: Játrovou hmotu tvarujeme mokrýma rukama do klasických kuliček. Bývají oblíbenou součástí svatebních i narozeninových menu a nedělních polévek.
Játrová rýže, zavářka: Játrová hmota na zavářku má tekutější konzistenci, aby se dala za stálého míchání "nalít" do vroucí polévky. Tam se srazí do hrudek a polévku zahustí.
Recepty na játrové knedlíčky a další podoby játrové zavářky, které by vám neměly ujít:
Autor:redakce
Centrum.cz|Atlas.cz Economia 1999 - 2025. Všechna práva vyhrazena