Myslíte si, že umíte udělat dobrý šťavnatý steak? Možná, že fígle, které vám ukáže Václav Frič, šéfkuchař a majitel restaurace Na Pekárně v Čakovičkách, vás překvapí.
Maso na steak - ideální je vysoký roštěnec. Plátek vysoký na 2 až tři prsty. Maso před pečením nekořeňte. Maso pouze namažte olejem a pečte na sucho na rozpálené pánvi 2-3 minuty z každé strany. Po upečení můžete steak dopéct na 180 °C v troubě. Před servírováním nechte steak asi 10 minut odpočinout. Další rady naleznete ve videu.
Zdroj: iHned.cz
Úvodní foto: Pixabay.com
Kupujeme hovězí maso: Víte, jak upravit hovězí roštěnec, kližku či plec?
Nákup masa je pro některé výpravou do neznáma. A co teprve rozluštit, k čemu se hodí plec, kližka nebo roštěnec. Tady je jednoduchý klíč k hovězímu - jeho výběru a přípravě.
Dokonalý hovězí biftek: Jak na to, aby byl opravdu šťavnatý?
Netroufáte si na přípravu pravého bifteku? Pokud dodržíte určité zásady, nemusíte mít obavy, že se něco nepovede.
Autor:admin_vareni
Centrum.cz|Atlas.cz Economia 1999 - 2025. Všechna práva vyhrazena