Taky vás při vybírání receptů vždycky zaujmou ty hrnkové? Míru "hrnek" mají ji v oblibě nejen začátečníci, ale i zkušení kuchaři. Jak nejrychleji připravit těsto na koláč či buchtu? Když nemusíte vytahovat recept! Právě hrnky vám s tím pomůžou, dobře se totiž pamatují. Nakonec díky nim můžete zjistit, jaké poměry surovin fungují, a třeba se pustíte i do vlastních receptů!
Na přípravu hrnkové buchty není potřeba kuchyňské váhy ani složitého odvažování surovin. Stačí použít hrnek. A nemusíte se děsit, že nevíte, s jakou velikostí hrníčku recept počítá.
Hrnky fungují skvěle u většiny receptů na buchty a moučníky. Ať už pečete buchtu na plech, domácí bábovku nebo litý perník, hrnek poslouží jako spolehlivá jednotka a pomůcka. Díky tomu všechny suroviny jednoduše odměříme, smícháme v misce a během několika minut je těsto připraveno k pečení.
-> Nejlepší recepty na hrnkové buchty a koláče
Hrnková buchta je skvělým příkladem, jak snadno a rychle připravit chutný dezert. Její kouzlo spočívá v nenáročnosti na suroviny a jejich dostupnosti i v možnostech těsto i náplně obměňovat.
Příprava bývá jednoduchá: smícháme suché suroviny (mouku, cukr, prášek do pečiva), přidáme tekuté suroviny (mléko, olej, vejce) a podle požadované příchuti pak i další ingredience. Po upečení můžeme buchtu ozdobit čokoládovou polevou nebo pocukrovat. Mějte však na paměti, že i experimentování má svá pravidla:
Recepty na hrnkové buchty a koláče, které by vám neměly ujít:
Autor:redakce
Centrum.cz|Atlas.cz Economia 1999 - 2025. Všechna práva vyhrazena