Receptů na moučníky není nikdy dost. Tento je z cukety a jablíček. Snadný FOTORECEPT na chuťově velmi jemný, šťavnatý a vláčný perník.
Cuketa je zeleninou, která se dá upravovat na tisíce způsobů. U přípravy moučníků má velké plus - dodá těstu na šťavnatosti. Moučníky z cukety jsou tak dlouho vláčné. Z cuketového těsta lze připravit koláče, buchty, palačinky i mufffiny. My se vrhneme na pečení cuketového perníku, který doplníme nastrouhanými jablky.
Plech vložíme do trouby vyhřáté na 175 °C a pečeme zhruba 25 minut. Na konci pečení vezmeme špejli, píchneme ji do středu moučníku a vytáhneme. Pokud je špejle suchá, máme upečeno.
Vláčný a nadýchaný perník: 10 receptů, na které nedáte dopustit!
Jemný, vláčný a nadýchaný jako peříčko, takový by měl být domácí perník na plech. Ať už je těsto doplněno o jablíčka, hrušky či ořechy, vylepšený marmeládou a čokoládovou polevou, nebo jen tak samotný posypaný kokosem. Máme-li správný recept, není pochyb, že se po něm za pár minut po upečení nezapráší.
Videorecept: Úžasně vláčný bezlepkový perník podle Anny
Perník - ten prostě miluju! Tady je v mé oblíbené bezlepkové variantě! A je opravdu dokonalý!
Nejlepší recepty na cuketové placky: Smažené, pečené i vylepšené slaninou
Cuketa je velmi oblíbenou a tvárnou zeleninou, ze které se dá při vaření opravdu kouzlit. Jedním z nejoblíbenějších cuketových pokrmů jsou právě nejrůznější placky, karbanátky a zeleninové lívance. Vybrali jsme pro vás 8 skvělých receptů na placky ze samotné cukety, tak doplněné o brambory, mrkev, houby či slaninu. V případě, že se vyhýbáte smažení, máme pro vás i recept na cuketové placičky z trouby, ve fitness verzi a také jeden recept pro vegany.
Autor:Michy
Centrum.cz|Atlas.cz Economia 1999 - 2024. Všechna práva vyhrazena