Grilovací párty se neobejdou bez luxusního burgeru. A pro dokonalý výsledek jsou domácí housky prostě základ. Jednoduchý recept z kynutého těsta krok za krokem.
Poctivý hamburger - to je pořádná porce grilovaného masa v poctivé a napůl rozkrojené housce. Jde vlastně o sendvič, u kterého záleží na kvalitě surovin víc než kdy jindy. V následujícím receptu si společně připravíme housku, která je z kynutého těsta. Houska je nadýchaná, vydrží dlouho měkká a posypat ji můžeme mákem, semínky a kořením.
Tyto hamburgerové housky samozřejmě můžeme jíst také samotné či obložené jako kterékoliv jiné pečivo. Skvělé jsou i namazané máslem a džemem.
Pro pečení budeme potřebovat semínka, mák nebo koření na posypání housek a 1 rozšlehané vejce na jejich pomazání. Hodit se bude také pečící papír.
Doporučujeme nepoužít hned všech 400 g mouky, ale přidávat postupně.
Těsto má správnou konzistenci, když má hladký povrch a nezůstává přilepené na nádobě.
Úvodní foto: Shuttterstock.com
Grilování na všechny způsoby: Naučte se grilovat kukuřici i brambory
Grilování, rožnění, barbecue - opékání na otevřeném ohni je staré tisíce let. A dodnes se při něm lidé s nadšením setkávají při přípravě jídla, oslavách a letních párty.
Na luxusní grilované maso je zapotřebí jediné - recept na skvělou marinádu!
Kdo z nás by se netěšil na maso připravené na grilu. Perfektní chuť vepřového, hovězího či kuřecího plátku zajistí marinády z koření, bylinek a dochucovadel. Které jsou ty nej?
Grilovací sezóna začíná! Stáhněte si e-book zdarma a buďte mistrem grilu
Grilování a opékání špekáčků na ohni k jaru a létu nepochybně patří. Opravdu pravidelně griluje až 90 % Čechů a lidé si jídlo na grilu připraví jednou za čtrnáct dní, Češi tak patří ke světové špičce v grilování. Gril zkrátka patří téměř k povinné výbavě každé domácnosti a Češi se hojně účastní i grilovacích kurzů.
Autor:admin_vareni
Centrum.cz|Atlas.cz Economia 1999 - 2024. Všechna práva vyhrazena