Recept na dýňové kari s cizrnou
1) Příprava surovin.
2) Nejdříve oloupeme dýni, vypeckujeme a nakrájíme na kousky. Cibuli oloupeme a nasekáme na jemné kostičky.
3) Na oleji osmahneme cibuli (cca 3 minuty) společně s kari, kurkumou, kardamomem a hořčičným semínkem.
4) Do osmahnuté cibule s kořením přidáme nakrájenou dýni a promícháme, aby se dýně ze všech stran obalila.
5) Přilijeme kokosové mléko, osolíme, přivedeme k varu a za občasného míchání necháme vařit cca 10 minut, dokud dýně nezměkne.
6) Přidáme cizrnu, šťávu z jedné limetky, promícháme a necháme pár minut dojít na mírném ohni.
7) Hotové dýňové kari s cizrnou ozdobíme mátovými lístky a podle chuti ještě můžeme zakápnout šťávou z druhé limetky.
Dýňové kari podáváme s uvařenou jasmínovou rýží.
Dýňové kari s cizrnou a finanční náročnost
Dýně hokaido vyjde zhruba na 25 Kč, koření cca na 15 Kč, cibule 4 Kč, 1 plechovka cizrny na 40 Kč, kokosové mléko na 40 Kč, limetky na 16 Kč, rýže na 20 Kč, máta na 10 Kč. Celkem nás 4 porce dýňového kari tak vyjdou cca na 170 Kč.
Budete je milovat! TOP 5 receptů na dýňové koláče nejen na víkend
Sezóna dýní je v plném proudu a my pro vás vybrali 5 receptů na skvělé dýňové koláče.