Křupavé krekry, tyčinky nebo italské tyčinky grissini jsou perfektním doplňkem k pivu i vínu. Chroupat je můžeme jen tak, hodí se ale i jako trvanlivé pečivo k sýrům, uzeninám a dipům. Domácí krekry a tyčky jsou navíc snadno přizpůsobitelné vašim možnostem i představám.
Domácími krekry a slanými tyčinkami rozhodně zapůsobíte. Jejich podobu si můžete přizpůsobit na míru: použít například celozrnnou mouku, posypat semínky či kořením, přidat sýr nebo bylinky. Jsou ideální volbou jako pohoštění ke sklence vína, na piknik i oslavu. Připravit je můžeme i v bezlepkové verzi, v různých tvarech, velikostech a s různými přísadami.
-> 10 rad, jak vybrat olivový olej
Základem je jednoduché těsto z mouky, tuku (např. másla nebo olivového oleje) a vody. Směs dochutíme solí, bylinkami, sýrem nebo kořením, do těsta můžeme přidat i tvaroh nebo vařené brambory. Těsto rozválíme na tenko, nakrájíme na požadované tvary a pečeme dozlatova při 180 °C.
Vyzkoušejte sýrové krekry, které nadchnou svou křehkostí, nebo semínkové placky plné vlákniny. Pro gurmánský zážitek sáhněte po rozmarýnových grissini, které skvěle doplní sýrové prkénko nebo obložený talíř.
-> Sýrové krekry krok za krokem
Recepty na tyčinky a krekry, které by vám neměly ujít:
Autor:redakce
Centrum.cz|Atlas.cz Economia 1999 - 2025. Všechna práva vyhrazena