Jak takový domácí sirup připravit? Existují dva způsoby - za tepla či za studena. Sirup vyrobený vařením nebude mít tolik vitamínů a chuti jako sirup připravený bez zahřívání, ale na druhou stranu si můžete být jisti, že vysoké teploty zničí nežádoucí mikroorganismy a sirup déle vydrží. A zužitkovat lze vše, co příroda během sezóny z bylinek, ovoce a dokonce i zeleniny nabízí. Pojďme se společně podívat na pár prověřených receptů.
Domácí sirupy se výborně hodí k přípravě osvěžujících limonád, ovocných přelivů na dezerty a v zimním období skvěle dochutí čaje a třeba i svařené víno. Někoho možná odradí prvotní myšlenka, že je výroba domácích sirupů příliš složitá, ale zdání klame. Navíc k přípravě není potřeba ani velké množství surovin, většinou postačí konkrétní surovina, kyselina citronová, cukr a nádobí. Pojďme na to :-)
(doba přípravy 30 min)
(doba přípravy 25 min)
(doba přípravy 90 min)
(doba přípravy 15 min)
(doba přípravy null min)
(doba přípravy 60 min)
(doba přípravy null min)
(doba přípravy null min)
(doba přípravy 60 min)
(doba přípravy 45 min)
(doba přípravy null min)
Česnekový sirup - elixír života
(doba přípravy 15 min)
Autor:admin_vareni
Centrum.cz|Atlas.cz Economia 1999 - 2025. Všechna práva vyhrazena