Recept na pravé italské tiramisu z mascarpone. které doplníme čerstvými borůvkami. Dezert je hotový za pár chvilek a chuťově nemá chybu!
Na borůvkové tiramisu si připravíme 3 - 4 žloutky (podle velikosti vajec), 250 g mascarpone, 1 balíček cukrářských piškotů, 60 g třtinového cukru, 150 ml silné kávy, 2 lžíce likéru Amaretto a cca 300 - 400 g čerstvých borůvek. Nezapomeneme na hořké kakao na dozdobení tiramisu.
Měla by nám vzniknout krásně našlehaná žloutková pěna.
Do kávy rychle namáčíme cukrářské piškoty a uložíme je v jedné vrstvě do sklenic. Pokud je dno užší, jednoduše piškoty před máčením nalámeme. Na chuti to neubere.
Krém uhladíme a sklenice s borůvkovým tiramisu uložíme do lednice minimálně na 2 hodiny.
Za vejce, mascarpone, likér a cukr si započítáme 60 Kč. Cukrářské piškoty s kakaem nás přijdou asi na 20 Kč, čerstvé borůvky na 50 Kč. Čtyři poháry borůvkového tiramisu nás tak přijdou zhruba na 130 Kč.
Tip na víkend: Nadýchaná borůvková bábovka s jogurtovou polevou
Vyzkoušejte nadýchanou borůvkovou bábovku s jogurtovou polevou. Dnes se ji naučíme krok za krokem.
Veganské pečení s borůvkami: Borůvkový koláč s tofu krok za krokem
Z tofu se dají vytvořit i výborné sladké moučníky. Pojďte se o tom přesvědčit a upečte si s námi vynikající borůvkový koláč.
Česká klasika: Kynuté borůvkové knedlíky na páře
Bez kynutých knedlíků na páře s borůvkami si léto neumíme představit! Pokud jste si tuto dobrotu doma ještě nezvládli připravit, naučíme vás to krok za krokem. Jsou měkoučké a nadýchané.
Nestačí ani vychladnout! Vděčný hrníčkový recept na borůvkový koláč
Recept na hrníčkový borůvkový koláč s drobenkou, po kterém se hned po upečení jen zapráší. Je totiž vláčný, jemný, na surovinách nešizený a úžasně chutná!
Autor:Michy
Centrum.cz|Atlas.cz Economia 1999 - 2025. Všechna práva vyhrazena