Co se týče potravin, je červen už krásně barevný - můžeme si dopřát chřest, jahody, třešně, ředkvičky, hlávkový salát, špenát a mnoho dalších surovin, které už pomalu začínají okupovat naše zahrádky a farmářské trhy. Pojďme si tento čas užít a dopřát si po dlouhé zimě a nevlídném počasí pořádnou dávku sezónního ovoce a zeleniny v syrovém stavu, ale i v osvědčených pokrmech.
Vybrali jsme pro vás pokrmy, které se začínajícím létem a horkým počasím určitě stojí za vyzkoušení.
Jarní hlávkový salát
(doba přípravy 10 min )
Dušený špenát z čerstvých listů
(doba přípravy 1 hod )
Jahodové knedlíčky
(doba přípravy 45 min )
Ředkvičková polévka s vejci
(doba přípravy 45 min )
Třešňová bublanina z palačinkového těsta
(doba přípravy 45 min )
Maminčino kedlubnové zelí
(doba přípravy 30 min )
Hrášková polévka
(doba přípravy 20 min )
Jemný meruňkový koláč s drobenkou
(doba přípravy 60 min)
Letní ovoce v receptech: Ovocné koláče, marmelády a nepřekonatelná domácí griotka
Višně, meruňky, maliny a rybíz - také už vám letošní úroda tak trochu přerůstá přes hlavu? Máme pro vás pár osvědčených tipů, co s nasbíraným ovocem.
Foto: Pixabay.com
Autor:admin_vareni
Centrum.cz|Atlas.cz Economia 1999 - 2024. Všechna práva vyhrazena