Borůvková sezóna je tady! Pojďme si maximálně užít tyto modravé plody, které mají široké využití v kuchyni, a to nejen při přípravě sladkých pokrmů.
Borůvky dozrávají začátkem července a sbírat je můžeme do konce srpna. Ve vyšších polohách dozrávají o něco déle a na keřích vydrží až do prvních mrazíků. Na jejich sběr budeme mít tedy dostatek času.
Taky máte svá místa, kde se to právě v těchto dnech tak krásně modrá borůvkami? Když ale tu parádní nadílku přinesete domů, vyvstává otázka, co s nimi, aby nepodlehly zkáze dřív, než je zpracujete.
Ráno nemůže začít lépe: Vyzkoušejte recept na borůvkovo-banánové lívance
Také milujete sladké snídaně? A ještě lépe když jsou zdravé? Lívance s borůvkami podle našeho dnešního videoreceptu jsou doslova božské a stojí za to je ochutnat.
Plněné borůvkové knedlíky z tvarohového těsta: Vrhněte se na českou klasiku
Knedlíky z tvarohového těsta plněné borůvkami, přelévané máslem a sypané cukrem. Fotorecept na sladký hlavní chod, který nikdy neomrzí.
Nestačí ani vychladnout! Vděčný hrníčkový recept na borůvkový koláč
Recept na hrníčkový borůvkový koláč s drobenkou, po kterém se hned po upečení jen zapráší. Je totiž vláčný, jemný, na surovinách nešizený a úžasně chutná!
Tip na víkend: Nadýchaná borůvková bábovka s jogurtovou polevou
Vyzkoušejte nadýchanou borůvkovou bábovku s jogurtovou polevou. Dnes se ji naučíme krok za krokem.
Recept na borůvkový cheesecake krok za krokem
FOTORECEPT na oblíbený americký dezert. Tuto sladkou dokonalost tvoří dvě vrstvy - sušenková krusta a sýrový krém. Dnes vyzkoušíme borůvkovou variantu.
Veganské pečení s borůvkami: Borůvkový koláč s tofu krok za krokem
Z tofu se dají vytvořit i výborné sladké moučníky. Pojďte se o tom přesvědčit a upečte si s námi vynikající borůvkový koláč.
Dezert nejen na neděli: Borůvkové domácí tiramisu krok za krokem
Recept na pravé italské tiramisu z mascarpone. které doplníme čerstvými borůvkami. Dezert je hotový za pár chvilek a chuťově nemá chybu!
Poctivá domácí zmrzlina: Jogurtová s borůvkami chutná božsky!
Recept na poctivou domácí zmrzlinu z těch nejlepších surovin - řeckého jogurtu, medu, vanilkového lusku a čerstvých borůvek. Zmrzlina krémová, nepřeslazená a silně návyková! S kupovanou se nedá srovnat.
Česká klasika: Kynuté borůvkové knedlíky na páře
Bez kynutých knedlíků na páře s borůvkami si léto neumíme představit! Pokud jste si tuto dobrotu doma ještě nezvládli připravit, naučíme vás to krok za krokem. Jsou měkoučké a nadýchané.
Úvodní foto: Shutterstock.com
Autor:admin_vareni
Centrum.cz|Atlas.cz Economia 1999 - 2025. Všechna práva vyhrazena