Zelenina je základ jídelníčku, to ví zřejmě každý, ale co její kvalita? Nemá smysl jíst od rána do večera zeleninu, která již dávno ztratila všechny hodnotné vitamíny!
Klíčové parametry, které můžeme poměrně snadno u zeleniny posoudit, jsou autentická barva, chuť a křupavost. Co už neposoudíme, je obsah vitamínů a minerálních látek. Tento parametr úzce souvisí s původem zeleniny, délkou přepravy, způsobem skladování a zpracování. Víte, že týden skladovaná zelenina v lednici ztrácí až 90 procent všech cenných vitamínů? Pokud nemáte to štěstí, že vám před okny roste šťavnatá čerstvá zelenina, kterou si můžete kdykoliv vytrhnout a uvařit, nezoufejte. Existuje řešení, které vám zajistí kvalitní zeleninu po celý rok. Pokud je zelenina šetrně zpracována, udrží si své hodnotné vitamíny a minerály po dlouhou dobu.
Je to naprostá revoluce ve světě konzervace. Zelenina upravená na páře BONDUELLE Vapeur, si zachovává svou autentickou chuť, barvu, vůni a konzistenci v nezměněné kvalitě po dlouhou dobu. Zelenina je sklizena a do 4 hodin zpracována za pomocí páry do plechovek. Po otevření plechovky najdete jen velmi malé množství vody, které vzniklo procesem konzervace pomocí páry, která byla do plechovky doslova uzavřena. Zelenina si zachovává kvalitu blízkou čerstvé zelenině a chutná jako byste ji právě utrhli ze záhonku. Nesmíme zapomenout zmínit, že BONDUELLE při zpracování nepoužívá žádné konzervační látky.
Mrkev, cizrna, čočka, velmi jemný hrášek, zelené fazolky, fazole Cannellini a Borlotti. Především u luštěnin oceníte jejich křupavou chuť a jednoduché použití při přípravě zeleninových a masových salátů nebo chutných omáček. Významně zkrátíte čas přípravy, není potřeba žádné mytí, loupání, v případě luštěnin namáčení. Jen trhnete víčkem a můžete kouzlit v kuchyni.
Pokud hledáte inspiraci na rychlou a chutnou večeři, máme pro vás mnoho tipů!
Autor:admin_vareni
Centrum.cz|Atlas.cz Economia 1999 - 2024. Všechna práva vyhrazena