Už se připravujete na Velikonoce? A co takhle zkusit tohoto velikonočního beránka? Já si letos konečně pořídila formu na beránka a rovnou jsem ji vyzkoušela.
Vyzkoušela jsem ho ve zdravější verzi a moc se povedl. U nás byl snězený za pouhý jeden den. Pokud nemáte rýžovou mouku, tak se dá použít i klasická polohrubá (jen už to nebude zdravější), nebo také třeba špaldová.
- 150g rýžové mouky
- vanilkový cukr
- prášek do pečiva
- 2 vejce na bílkový sníh
- 1 jablko
- 200 ml mléka
- 20g čokolády
- 100g medu
V míse si smícháme mouku, vanilkový cukr, žloutek, mléko a med. Jablko si nastrouháme na jemném struhadle a přidáme k těstu. Čokoládu (já dala 90%, ale můžete použít i méně procentní) na kousíčky a opět přidáme. Nakonec pomalu vmícháme sníh, který si ušleháme z bílků. Vymažeme si formu a vysypeme moukou. Do formy dáme těsto a necháme péct na 160°C cca 50 minut. Zkoušíme špejlí. Dobrou chuť.
Veganské pečení: Velikonoční citronový beránek krok za krokem
K přípravě této klasické velikonoční pochoutky využijete pouze rostlinné suroviny a výsledek vás určitě překvapí.
Velikonoční beránek 6x jinak - recepty, které se zaručeně podaří
Hledáte recept na opravdu dobrého velikonočního beránka? Přinášíme vám 6 čtenářsky nejúspěšnějších receptů, u nichž nemusíte mít obavu z výsledku. Vybrat si můžete z klasického třeného těsta, s tvarohem, pudinkem a třeba i z těsta povidlového. A pokud vám doma chybí váha, bude pro vás jistotou hrníčkový recept.
Videorecept: Velikonoční beránek podle Anny
O Velikonocích prostě beránek nesmí chybět. Zkuste tohoto bezlepkového, plného oříšků a rozinek!
Autor:admin_vareni
Centrum.cz|Atlas.cz Economia 1999 - 2024. Všechna práva vyhrazena