Třešně se už na nás usmívají nejen ze stromů, ale i z přepravek ve stáncích s ovocem a zeleninou. Vyzkoušejte názorný recept na skvělou bublaninu z třešní.
Použité ovoce na dnešní moučník (třešně) má velmi dobrý vliv na lidský organismus. Z jejich předností vybíráme čištění krve, jater a ledvin, mají výborný vliv na léčení cukrovky, jsou vhodné při dietním režimu a u dětí jsou vhodné pro růst kostí a zubů. Třešně by rozhodně neměly v našem jídelníčku chybět.
Na malý plech bublaniny budeme potřebovat 150 g másla, 150 g cukru krupice, 150 g polohrubé mouky, 3 vejce, citronovou kůru, vanilkový cukr, tuk na vymazání plechu, hrubou mouku na vysypání plechu. Vejce si předem rozdělíme na bílky a žloutky.
Pokud chceme, aby sníh byl co nejkvalitnější, při šlehání přidáme k bílkům pár zrnek soli.
Vyzkoušejte také recept na domácí jahodovou bublaninu
Nejlépe stěrkou (vařečkou) zpracujeme do hladkého těsta.
Troubu si předehřejeme na 170 °C a ve vyhřáté troubě upečeme.
Koláče z plechu: Ovocné, tvarohové i s mákem
Jaká by to byla předzvěst skvělého víkendu bez sladké vůně linoucí se z trouby. Připravili jsme pro vás 8 receptů na koláče, na které nedáme dopustit.
Lepší jste nejedli! Recept na jahodovou bublaninu krok za krokem
Jahod už brzy budou plné zahrádky. Pojďme si společně krok za krokem připravit oblíbený moučník - bublaninu. Tahle je opravdu dokonalá!
Autor:admin_vareni
Centrum.cz|Atlas.cz Economia 1999 - 2024. Všechna práva vyhrazena