V dnešním článku se zaměříme na listové těsto a jeho tvárnost. Pokud při pečení sáhneme po hotovém listovém těstě, příprava moučníků, dezertů i slaných chuťovek z listového těsta je opravdu hračka. Výsledek se nedá zkazit a je rychlou volbou pro nečekané návštěvy.
(doba přípravy 30 min)
Listové taštičky s vinnou klobásou
(doba přípravy 75 min)
Listoví šneci s balkánským sýrem
(doba přípravy 35 min)
Listové taštičky s červenou řepou, zelím a slaninou
(doba přípravy 45 min)
Domácí kremrole z listového těsta
(doba přípravy 60 min)
Listové trojhránky s mangoldem
(doba přípravy 45 min)
Listové košíčky s krémovou nápní a meruňkou
(doba přípravy 45 min)
(doba přípravy 45 min)
(doba přípravy 60 min)
Kupované lístkové (listové) těsto si většinou vybíráme chlazené nebo mražené, k dostání jsou i již připravené tenké pláty. Ale proč si život stále jenom ulehčovat? Zkuste si těsto připravit doma a poznejte ten rozdíl.
Úvodní foto: Shutterstock.com
Autor:admin_vareni
Centrum.cz|Atlas.cz Economia 1999 - 2024. Všechna práva vyhrazena