Jednoduché recepty s kuřetem, které se hodí k přípravě oběda nebo večeře jistě ocení celá rodina. Máme pro vás pečené kuřátko s masem odpadajícím od kosti a zlatavou křupavou kůrčičkou v mnoha různých chuťových variacích.
Pečené kuře je jedním z nejoblíbenějších pokrmů nejen v české kuchyni, ale i po celém světě. Správně upečené by mělo být šťavnaté uvnitř a mít krásně křupavou, dozlatova vypečenou kůži.
Pečené kuře lze připravit různými způsoby. Tradičně se podává s bramborovou kaší, pečenými bramborami nebo rýží. Oblíbené jsou i kombinace s dušenou zeleninou nebo čerstvými saláty.
-> Jak dlouho se peče kuře a na kolik stupňů? Praktický průvodce pečením
Ve světové kuchyni se často kuře připravuje s kořením jako kari, paprika, římský kmín nebo provensálské bylinky. Nejvíc však kuřeti sluší prostá sůl. Typickými pokrmy s pečeným kuřecím jsou v české kuchyni kuře na paprice, kuřecí roláda nebo kuře s nádivkou.
Pečené kuře na černém pivu
(doba přípravy 1 hod )
Pečené kuře s čerstvou zeleninou
(doba přípravy 2 hod )
Pečené kuře na pivu
(doba přípravy 1 h 15 min )
Pečené kuře s cuketou a rajčaty
(doba přípravy 1 h 30 min )
Pečené kuře s fazolovou nádivkou
(doba přípravy 2 hod )
Křupavé kuře potřené medem, plněné rychlou nádivkou
(doba přípravy 45 min )
Remoskové kuře s houbami
(doba přípravy 2 hod )
Nadívaná baby kuřátka s pestem
(doba přípravy 1 h 15 min )
Recept na pečené kuře se zeleninou krok za krokem
Dozlatova upečené kuře je vizitkou dobrého kuchaře. Když přidáte zeleninu a voňavé koření, i ohraná klasika dostane šmrnc. Upečte si kuřátko podle našeho receptu.
Autor:admin_vareni
Centrum.cz|Atlas.cz Economia 1999 - 2025. Všechna práva vyhrazena