O novoroční čočce asi není třeba dlouho mluvit. Jí se tradičně proto, aby se nás v novém roce držely peníze. Vepřový rypáček nebo rovnou celé sele nám má zase přinést štěstí, ale i bohatství. Tradice, že by se na Nový rok měly jíst určité potraviny, sahá poměrně daleko. Po celém světě mají na nový rok svá jídla.
Čočková polévka je tradičním jídlem, který se v mnoha domácnostech připravuje na Nový rok. Podle lidových pověr symbolizuje čočka hojnost a štěstí, protože svým tvarem připomíná mince. Jak připravit výbornou klasickou čočkovou polévku a čím ji zahustit? Čtěte dál!
Křupavé krekry, tyčinky nebo italské tyčinky grissini jsou perfektním doplňkem k pivu i vínu. Chroupat je můžeme jen tak, hodí se ale i jako trvanlivé pečivo k sýrům, uzeninám a dipům. Domácí krekry a tyčky jsou navíc snadno přizpůsobitelné vašim možnostem i představám.
Vánoční svátky jsou obdobím hojnosti, kdy si dopřáváme milované smažené řízky, bramborový salát, sladkosti a řadu dalších lahůdek. Po sváteční hostině, která mnohdy trvá i několik dní, však může být žaludek přetížený a tělo unavené. Zpátky do rovnováhy nás pak může rychle vrátit buď půst, nebo odlehčený jídelníček. Jak podpořit trávení, aniž bychom museli obětovat chuťové zážitky?
Pomalu končí starý rok, brzy již budeme vyměňovat starý kalendář za nový. Budeme si zvykat na nový letopočet a těšit se, co nového další rok přinese. Než ale ten velký den D přijde, připomeňme si, jak připravit sváteční menu a jak se připravit na hosty, které jsme si pozvali.
Pomazánky jsou vděčné. Rychle je připravíme, báječně chutnají a hodí se jak k večeři, tak ke slavnostním příležitostem. Můžete s nimi oslavit, svátky, výročí, Vánoce i Silvestra. Vyzkoušejte naše recepty od klasické česnekové, přes vajíčkovou, rybí až po rajčatovou nebo z červené řepy.
Ať už připravujete smaženého kapra v trojobalu, pečeného kapra na bylinkách nebo tradičního kapra na černo, jeho jemné maso chutná skvěle. Správné porcování a marinování kapra promění kapří maso v gastronomický zážitek - nejen na Vánoce!
Vánoce klepou na dveře. Všichni si už představujeme krásně ozdobený vánoční stromeček, kupy dárků, stoly plné cukroví a štědrovečerní večeři v plné kráse. Pravda, ještě nějaký den si budeme muset počkat, ale co si už teď říct, jak slaví Vánoce ve světě a jakou zde preferují vánoční tabuli?
Ani se nenadějeme a je tu Štědrý den. Při pohledu do kalendáře možná začínáte propadat panice, co všechno jste si naplánovali upéct, ale přesto jste to nestihli. Pusťte se klidně do nepečeného cukroví, které můžete průběžně přidělávat ještě v průběhu vánočních svátků, bude vždy čerstvé a skvělé.
Cold Brew si získalo oblibu mezi kávovými nadšenci díky své jemné chuti a svěží povaze. Díky moderním technologiím a správnému kávovaru už nemusíte čekat hodiny na extrakci kávových zrn. Automatický kávovar De'Longhi Eletta Explore dokáže připravit osvěžující Cold Brew do 5 minut, a to díky technologii Cold Extraction.
Kokosky stojí pevně mezi oblíbeným cukrovím - nejen o Vánocích. V jejich receptuře totiž nemusí být ani nic složitého a ta chuť! Variant je na výběr celá řada kokosek: Od jednoduchých rychlých kokosek, měkkých, rychlých z bílků až po tradiční, pravé kokosky s krémem. Všechny chutnají báječně.
Zázvorky vždycky patřily k Vánocům, možná ještě dříve než vánoční stromeček. Snoubila se v nich jedinečná chuť exotiky a medu. Dnes už možná tak exotické nejsou, ale Objevte jejich kouzlo a zjistěte, proč se na vánočním stole drží už po generace.
Centrum.cz|Atlas.cz Economia 1999 - 2025. Všechna práva vyhrazena