Ať už připravujete smaženého kapra v trojobalu, pečeného kapra na bylinkách nebo tradičního kapra na černo, jeho jemné maso chutná skvěle. Správné porcování a marinování kapra promění kapří maso v gastronomický zážitek - nejen na Vánoce!
Vánoce klepou na dveře. Všichni si už představujeme krásně ozdobený vánoční stromeček, kupy dárků, stoly plné cukroví a štědrovečerní večeři v plné kráse. Pravda, ještě nějaký den si budeme muset počkat, ale co si už teď říct, jak slaví Vánoce ve světě a jakou zde preferují vánoční tabuli?
Ani se nenadějeme a je tu Štědrý den. Při pohledu do kalendáře možná začínáte propadat panice, co všechno jste si naplánovali upéct, ale přesto jste to nestihli. Pusťte se klidně do nepečeného cukroví, které můžete průběžně přidělávat ještě v průběhu vánočních svátků, bude vždy čerstvé a skvělé.
Cold Brew si získalo oblibu mezi kávovými nadšenci díky své jemné chuti a svěží povaze. Díky moderním technologiím a správnému kávovaru už nemusíte čekat hodiny na extrakci kávových zrn. Automatický kávovar De'Longhi Eletta Explore dokáže připravit osvěžující Cold Brew do 5 minut, a to díky technologii Cold Extraction.
Kokosky stojí pevně mezi oblíbeným cukrovím - nejen o Vánocích. V jejich receptuře totiž nemusí být ani nic složitého a ta chuť! Variant je na výběr celá řada kokosek: Od jednoduchých rychlých kokosek, měkkých, rychlých z bílků až po tradiční, pravé kokosky s krémem. Všechny chutnají báječně.
Zázvorky vždycky patřily k Vánocům, možná ještě dříve než vánoční stromeček. Snoubila se v nich jedinečná chuť exotiky a medu. Dnes už možná tak exotické nejsou, ale Objevte jejich kouzlo a zjistěte, proč se na vánočním stole drží už po generace.
Jemnost a křehkost sněhového cukroví přináší do sváteční atmosféry nádech elegance a luxusu. Sněhové pečivo má dlouhou trvanlivost, je to i skvělý tip na vánoční cukroví na poslední chvíli. Sníh z bílků je snadný na přípravu, je jen potřeba ho dobře vyšlehat.
Také zbožňujete kombinaci čokolády, ořechů a ovoce? Pokud ano, vyzkoušejte náš oblíbený recept na marokánky s ovesnou moukou. Péct je můžete i tři týdny dopředu před Vánoci, jen je bedlivě hlídejte! Jsou velmi náchylné k mizení.
Jídlo jako dárek vždycky udělá radost! Jedlé dárky můžou být speciálně pro muže i pro ženy, slané nebo sladké, vtipné a nápadité. Obdarovaný vždycky něco na zub ocení, zvlášť, když jde o domácí nebo vlastnoruční dílo. Dárky k jídlu se hodí i pod vánoční stromeček. Nevíte, co k Vánocům? Vyhrňte rukávy a pojďte se inspirovat
NAŠI FOTOSOUTĚŽ PRODLUŽUJEME DO 10. LEDNA 2025. Jste nadšení kuchaři? Pak stačí vaše dílo vyfotit a fotku připojit k existujícímu receptu nebo vložit i s receptem k nám na web. Čekají vás odměny jako jsou elektrická struhadla, keramické pečicí mísy, grilovací nářadí nebo designové nádobí! Neváhejte, vařte, pečte a foťte!
Chcete na Vánoce zkusit i něco jiného než klasické pečené cukroví? Vyzkoušejte kandované pomeranče. Kombinace sladkých pomerančů a čokolády je bezkonkurenční. Uvidíte, že tohle cukroví zmizí jako první. S námi si ho můžete připravit krok za krokem.
Centrum.cz|Atlas.cz Economia 1999 - 2024. Všechna práva vyhrazena